1.5. Chocolade Drip
Dripcake Callebaut chocola (of vergelijkbare chocolade qua samenstelling)
- Per 100 gram chocola 1 theelepel invertsuiker of honing in de slagroom
- Slagroom en honing aan de kook, dan in metalen kom over de chocolade gieten. 10 minuten stil laten staan, daarna goed roeren. Verder af laten koelen tot gewenste dikte. Op de rand van een glas druipen om te testen.
Witte drip (of gold)
3 delen chocolade 1:deel slagroom
Bijvoorbeeld 100 gram choco en 34 gram slagroom
Melkchocolade drip
2 delen chocolade:1 deel slagroom
Bijvoorbeeld 100 gram choco, 50 gram slagroom
Pure chocolade drip
3 delen chocolade:2 delen slagroom
Bijvoorbeeld 100 gram choco, en 67 gram slagroom
Ruby chocolade drip
1 deel chocolade: 0,6 deel slagroom
Bijvoorbeeld 100 gram choco, en 60 gram slagroom
Tips :
- Maak je drip 1 dag voordien. Warm lichtjes op tot de gewenste dikte.
- Je kan je restjes invriezen.