1.5. Chocolade Drip

Dripcake Callebaut chocola (of vergelijkbare chocolade qua samenstelling)

 

  • Per 100 gram chocola 1 theelepel invertsuiker of honing in de slagroom
  • Slagroom en honing aan de kook, dan in metalen kom over de chocolade gieten. 10 minuten stil laten staan, daarna goed roeren. Verder af laten koelen tot gewenste dikte. Op de rand van een glas druipen om te testen.

Witte drip (of gold)

3 delen chocolade 1:deel slagroom

Bijvoorbeeld 100 gram choco en 34 gram slagroom

Melkchocolade drip

2 delen chocolade:1 deel slagroom

Bijvoorbeeld 100 gram choco, 50 gram slagroom

Pure chocolade drip

3 delen chocolade:2 delen slagroom

Bijvoorbeeld 100 gram choco, en 67 gram slagroom

Ruby chocolade drip

1 deel chocolade: 0,6 deel slagroom

Bijvoorbeeld 100 gram choco, en 60 gram slagroom

 

Tips

  • Maak je drip 1 dag voordien.  Warm lichtjes op tot de gewenste dikte.  
  • Je kan je restjes invriezen.