Botercrème Workshop

 

Met deze mix maak je eenvoudig zelf een heerlijke, romige botercrème. De crème is ideaal voor het vullen en afsmeren van (fondant)taarten en werkt dankzij de stevigheid ook perfect voor het spuiten van cupcaketoeven of bloemen.

Benodigdheden  :

De hoeveelheid botercrème is natuurlijk sterk afhankelijk van je ontwerp.  Je hebt ongeveer 500g tot 1000g botercrème nodig voor 1 taart.

 

Botercrème 1 kg : 

  • 313g botercrème mix
  • 313g water
  • 375g boter (zonder zout)
  • 2 x mengkom
  • garde (handmatig)
  • Mixer of keukenrobot

 

Werkwijze :

1) Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur.

2) Doe de botercrème mix en het water samen in een mengkom.

3) Klop het mengsel op met een garde.

4) Laat het mengsel minimaal 1 uur opstijven bij kamertemperatuur.

5) Doe de boter in een mengkom (bij voorkeur keukenrobot).

6) Plaats een vlindergarde of klopgarde op je mixer.

7) Klop de boter 5 minuten op medium snelheid.  De boter moet zalvig zijn.

     => opgelet niet overkloppen !!!

8) Voeg het mengsel in 3 porties toe aan de boter.  Mix steeds volledig door voor je het volgende deel gaat toevoegen.

9) Mix het geheel tot een gladde crème.

10) Klaar voor gebruik !

 

TIP : overschot ???  Je kan de botercrème in de diepvries bewaren

TIP : Experimenteer eens met onze VOEDINGSKLEURSTOFFEN & SMAAKSTOFFEN voor nog meer mogelijkheden !